Az MSZP nincs benne a XIII. kerületi összefogásban

Vágólapra másolva!
Összefogott Angyalföldön a DK, az Együtt-PM és a Bokros-párt. Az MSZP, a Liberálisok és az LMP külön-külön indulnak az őszi önkormányzati választáson.
Vágólapra másolva!

Közös listán indul és közös jelölteket állít az októberi önkormányzati választáson a főváros XIII. kerületében a Demokratikus Koalíció, az Együtt-Párbeszéd Magyarországért és a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa).

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt mondta, erről azt követően született döntés, hogy az MSZP-vel nem tudtak megegyezni az egyéni képviselő-jelölti helyek elosztásáról, mert a szocialisták az utolsó pillanatban módosították a majdnem kész megállapodást.Külön polgármesterjelöltet nem állítanak, hanem a szocialista Tóth Józsefet támogatják - tette hozzá.

Mint elmondta, arra törekedtek, hogy valamennyi ellenzéki erő részt vegyen az összefogásban, de a Lehet Más a Politika és a Liberálisok is elutasították az ajánlatot, az MSZP pedig "eleinte elfogadhatatlan feltételeket szabott". A szocialisták először mint a 15 egyéni körzetben a saját jelöltjüket akarták indítani, majd a tárgyalások végén 9-3-3-ra változott az MSZP, DK, Együtt-PM arány.

Ezt változtatták meg az utolsó pillanatban a szocialisták 11-2-2-re, ami nem tükrözte az európai parlamenti választások eredményét, amelyen együttesen 31 százalékot ért el a kerületben a DK és az Együtt-PM - mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a most megkötött megállapodás szerint 7-7 egyéni jelöltet indít a DK és az Együtt-PM, illetve egyet a MoMa.

Az MSZP kerületi szervezete szerint a DK és az Együtt-PM politikai játszmának, nem pedig együttműködési kísérletnek tekintette a tárgyalásokat Angyalföldön, amit a szocialisták szerint az bizonyít, hogy egyoldalúan lezárták az egyeztetéseket. Borszéki Gyula, a kerületi szocialista szervezet elnöke jelezte: Tóth József és az általa támogatott képviselőjelöltek az MSZP és a XIII. Kerületi Lokálpatrióta Egyesület közös indulóiként méretik meg magukat. "Nekünk nem ellenfeleink a demokratikus baloldali pártok, de tudomásul vesszük hozzáállásukat" - fogalmazott.