Ha teheti, ne induljon el vonattal Záhonyba

Vágólapra másolva!
Baleset miatt jelentős késésekre kell számítani a Budapest felől induló járatokon.
Vágólapra másolva!

Áll a vonatközlekedés a záhonyi és a békéscsabai vasútvonal közös szakaszán, mert Szolnok és Szajol között egy munkagép felsértette egy vonat mozdonyának és első személykocsijának oldalát. A baleset akkor történt, amikor az egyik vágány átépítésén dolgozó munkagép markolójával befordult a Ceglédről Záhonyba tartó személyvonat útjába. Senki sem sérült meg.

A történtek miatt a vonatok a baleseti helyszínelés befejezése után a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon csak jelentős, 100-120 perces késéssel tudnak elindulni. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a helyszínelést. A menetrend szerinti közlekedés a szerelvényfordulók miatt csak az esti órákra állhat helyre.

Kora este végül megindult a vasúti közlekedés a békéscsabai és a záhonyi vonal közös szakaszán, miután a rendőrség és a MÁV Zrt. balesetvizsgálói szombat délután fél öt körül továbbengedték az ott megsérült vonatot. A sérült vonatot a szakemberek továbbengedték Szajolig, ahol a baleset körülményeit tovább vizsgálják.