Kidőlt egy ház fala az eső miatt Bében

Vágólapra másolva!
Sok dolga volt a tűzoltóknak Veszprém megyében a heves esőzés miatt. Zircen, Balatonkenesén, Pápán, Ugodon és Bében pincékbe és udvarokba tört be a víz. Bében és Adásztevelen az esővíz hat lakóházat veszélyeztet, bében egy lakóháznak pedig kidőlt a fala.
Vágólapra másolva!

Kidőlt egy lakóház hátsó fala Bében a heves esőzések miatt, további ingatlanokat homokzsákokkal védenek a településen, illetve Adásztevelen - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. Bében és Adásztevelen a szántóföldről lefolyó nagy mennyiségű esővíz hat lakóházat veszélyeztet. A két településre kivonuló pápai tűzoltók a helyiek segítségével, homokzsákokkal védik az ingatlanokat, de a hatméteres szakaszon kidőlt az egyik családi ház hátsó fala Bében.

A környéken több helyen vízátfolyások nehezítik a közlekedést. A rendőrség a police.hu oldalon arra figyelmeztet, hogy az Ugod és Béb közötti úton egy 200 méter hosszú és 25 centiméter mély vízátfolyás miatt lassítják a forgalmat. Bébtől mintegy 500 méterre, Pápa irányába 150 méter hosszan borítja mintegy 25 centiméter mély víz az utat. Csót és Nagygyimót között két, egyenként 50 méter hosszú és mintegy 25 centiméter mély vízátfolyás keletkezett. Ezeken a helyeken szintén forgalomlassítás van érvényben. Az említett útszakaszok a sebesség csökkentése mellett gépkocsival egyelőre biztonsággal járhatók.

Zircen pincéket öntött el a víz.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője korábban azt közölte, hogy a heves esőzés miatt Veszprém megye több településén a tűzoltók segítségével távolították el az udvarokba, pincékbe beáramló vizet. Zircen, Balatonkenesén, Pápán, Ugodon és Bében pincékbe és udvarokba tört be a víz, ezeken a helyeken a tűzoltók szivattyúval távolították el a csapadékot.

Balatonkenesén megsüllyedt egy autóbusz a Tompa Mihály utcában, melyet a balatonfűzfői tűzoltók vontattak vissza az úttestre. Zircen egy épület pincéjét öntötte el az esővíz, Ugodon a Bakonyból lezúduló víz miatt több helyen vízátfolyások keletkeztek az úton, ami nehezíti a közlekedést - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Intézet citromsárga, elsőfokú riasztást adott ki Veszprém megyében a pápai, a devecseri, az ajkai, a sümegi, a tapolcai, a balatonfüredi és a balatonalmádi járásra felhőszakadás veszélye miatt. Eszerint intenzív záporokra, zivatarokra és rövid időn belül akár 30 milliméter csapadékra is számítani kell az érintett területeken.