Állatokként zsúfolták össze a menekülteket

Vágólapra másolva!
Állatokat is jobb körülmények között szállítanak, mint a magyar határ közelében leleplezett menekülteket: az embercsempészek 22, közel-keleti férfit zsúfoltak össze egy furgon rakterében.
Vágólapra másolva!

A magyar rendőrök már osztrák területen, az A4-es autópálya nickelsdorfi lehajtójánál állították meg azt a kisbuszt, amelyben embertelen körülmények között összezsúfolva 22 menekült rejtőzködött.

A rendőrség péntek este kapott hírt arról, hogy egy Ausztria felé tartó furgon illegális bevándorlókat szállít az M1-es autópályán. A járőrök Hegyeshalomnál várták a kocsit, de a forgalmi viszonyok miatt ott nem tudták megállítani, ezért az osztrák hatóságok engedélyével követték az A-4-es sztrádán is.

Itt szállították a 22 menekültet. Forrás: police.hu

A furgont végül Nickelsdorf mellett sikerült feltartóztani: két indiai állampolgár vezette, a kisbusz rakterében a rendőrök pedig 22 illegális bevándorlót találtak embertelen körülmények között összezsúfolva.

Az embercsempészek és utasaik - tizennyolc afgán, három szíriai és egy pakisztáni férfi - ügyében az osztrák rendőrség folytat ja az eljárást, tudatta a police.hu.