Egy nap alatt több mint ezer aláírást gyűjtött Láng Zsolt

Láng Zsolt, II. kerület
Láng Zsolt átadja az ajánlóíveket
Vágólapra másolva!
Alig egy nap alatt a szükséges ajánlások többszörösét gyűjtötte össze Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP II. kerületi polgármesterjelöltje. A több, mint 1200 támogató aláírást tartalmazó íveket a helyi választási iroda vezetője kedden vette át a polgármesteri székért immár harmadszor induló politikustól.
Vágólapra másolva!

Elsőként adta le a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat a főváros II. kerületében Láng Zsolt, aki nyolc éve irányítja a budai városrészt. A több mint 1200 aláírást nem egészen egy nap alatt gyűjtötte össze a Fidesz–KDNP színeiben induló politikus – mondta el az Origónak a kerület első embere. Láng megköszönte a II. kerületiek részéről most is megnyilvánuló bizalmat és támogatást, büszke rá, hogy egy nyolc évig folyamatosan fejlődő kerületnek lehet a vezetője és szeretné, ha a megkezdett munkát október 12-e után is folytathatná.

Láng Zsolt átadja az ajánlóíveket Forrás: Origo

Az összegyűjtött ajánlásokat Láng személyesen adta át Szalai Tibor jegyzőnek, a helyi választási iroda vezetőjének, aki elmondta: a választási eljárásról szóló törvény értelmében, a kerületben 300 érvényes aláírás szükséges a polgármester-jelöltséghez.

Ennyi aláírás gyűlt össze egy nap alatt

Mint arról korábban beszámoltunk Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje több mint 1000 ajánlást gyűjtött össze egy óra alatt. Kósa Lajos kedden arról beszélt, hogy a kormánypártok által indított 1130 polgármesterjelölt közül, 640-en a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjei; a többiek a pártszövetség támogatásával, de függetlenként indulnak. 4127 önkormányzati képviselőjelöltjük van; közülük 2506 Fidesz-KDNP jelölt; a többieket szintén függetlenként támogatják. A jelöltek több mint felének egy nap alatt meglett a szükséges aláírása, és szinte biztos benne, hogy péntekig mindenkinek meglesz – mondta Kósa.

Az október 12-i önkormányzati választáson induló jelölteknek a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.