Oroszország tovább harcol a McDonald'sszel

Vágólapra másolva!
Sertéshúst találtak a 100 százalékban marhahúsnak mondott húspogácsában, ezért bezárattak egy McDonald's gyorséttermet Oroszországban. Ez már az ötödik olyan üzlet, amelynek ideiglenesen le kellett húznia a rolót. Ezúttal Jekatyerinburgban voltak szigorúak az élelmiszer-ellenőrök.
Vágólapra másolva!

Az orosz szakhatóság közleménye szerint fogyasztói panasz nyomán indítottak ellenőrzést, amelynek során megállapították, hogy az eladott termékek minősége nem megfelelő. A húspogácsák minőségén túl hiányosnak találta a felügyelet az üzemi helyiségek felszereltségét is. A tiltás 90 napra szól.

Néhány napon belül az ötödik amerikai gyorsétterem amely ideiglenesen nem üzemelhet Oroszorságban. Múlt héten három moszkvai, köztük a Puskin téri, hétfőn pedig a sztavropoli McDonald's kényszerült bezárni. Mindig a közegészségügyi-járványügyi előírások megsértését volt az indok.

Az orosz közegészségügyi és állatorvosi hatóságokat a múltban gyakran érte az a vád, hogy Oroszország geopolitikai érdekeit szem előtt tartva hoznak döntéseket. Ez történt 2006-ban, amikor leállították a grúziai borok importját, vagy tavaly, amikor kitiltották az orosz piacról a Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában álló csokigyártó vállalat termékeit.

Az amerikai étteremlánc 1990 óta van jelen Oroszországban, jelenleg 85 városban 435 étteremmel.