Gyurcsány egyesítené a baloldali pártokat

Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Vágólapra másolva!
Egységes Demokrata Párt létrehozását javasolta egy szerdán megjelent publicisztikájában Gyurcsány Ferenc, mivel szerinte csak így lehet megnyerni a következő parlamenti választást.
Vágólapra másolva!

Angyalok és ördögök? – címmel írt publicisztikát Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke. Elelemzésében leszögezi, hogy „az én Magyarországom liberális demokrácia”.

A DK elnöke szerint nincs visszaút az elmúlt négy év után 2010-hez, a jövőben helyenként unortodox megoldásokra, politikai innovációra lesz szükség. Úgy látja, kávéházi politizálással, halk elégedetlenséggel a baloldali politikai közösség nem jut előbbre.

A Népszabadságban közölt írásában Gyurcsány azt javasolja, hogy egységes Demokrata Pártot kellene létrehozni a 2018-as választási győzelem érdekében, de érzése szerint „ez még nagyon messze van”. Szerinte létre lehetne hozni pártuniót a demokratikus pártok részleges önállóságának a meghagyásával, közös elnökséggel vagy állandó pártközi egyeztetésekkel.

A volt miniszterelnök biztos abban, hogy Orbán-rendszere meg fog bukni, de „nem áll érdekünkben: a felfordulás, a ribillió, a bárminemű erőszak”.

Gyurcsány és családja legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kiderült, a felesége gyermeket vár. Egyelőre nem tudják, hogy fiú- vagy kislány növekszik az anyaméhben. A volt miniszterelnöknek egy lánya és három fia van.