720 ezer diák ingyen kapja meg a tankönyvet

Vágólapra másolva!
Soha ennyien nem kaptak még ingyen tankönyvet mint az idei tanévben, több mint 720 ezer diák jut hozzá térítés nélkül - közölte a kormányszóvivő. A tankönyvek kiszállítása renben zajlik, pénteken a fennmaradó csaknem 300 iskolába is megérkezik. 
Vágólapra másolva!

A 2014/15-ös tanévben 1,3 millió tanulónak csöngetnek be. A gyerekek 60 százaléka ingyen kapja meg a tankönyveket, köztük az első és második osztályosok, a nagycsaládosok gyermekei, valamint a szociálisan rászorulók – mondta Kurucz Éva kormányszóvivő.

Elmondta azt is, hogy a tankönyvek a korábbi évekhez viszonyítva jóval olcsóbbak, a megújuló tankönyvek átlagosan 400-450 forintba kerülnek. Összességében a tankönyvek átlagosan 20 százalékkal kerülnek kevesebbe, egy átlagos tankönyvcsomagért 11 ezer forintot kell fizetni.

Arany László Tamás, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tankönyvek kiszállítása rendben megy, 96 százalékuk már 4200 iskolába megérkezett, pénteken pedig a hátralévő csaknem 200 intézmény is megkapja a diákok számára összeállított egyedi csomagokat.