Játékpisztollyal mentek rabolni, börtön lett a vége

Vágólapra másolva!
Ítéletet hirdetett pénteken a Budapest Környéki Törvényszék annak a két fiatalnak az ügyében, akik egy abonyi sörözőt raboltak ki egy játékpisztollyal. Egyikük öt, társa pedig a fiatalkorúak börtönében letöltendő két év négy hónap börtönt kapott.  
Vágólapra másolva!

Az akkor 17 éves lány és 21 éves férfi 2012 áprilisában döntöttek a könnyű pénzszerzés mellett. Éjfél után nem sokkal keresték fel az abonyi kocsmát. A lány csöngetett be, azzal, hogy cigarettát szeretne venni.

A pultos beengedte, de közben besurrant a férfi is, aki ekkor már az arcát egy sállal takarta el. Elővett egy műanyag játékpisztolyt, a pultosra fogta, és a földre kényszerítette a nőt. Ezután a mosdóba kísérte, ahol megszerezte a kocsmáros 160 ezer forintot érő arany nyakláncát.

Közben a lány a pénztárgépet próbálta kinyitni, de nem sikerült neki. Ezért visszahozták a WC-ből a pultosnőt, aki félelmében kinyitotta a kasszát. Neki ezután vissza kellett mennie a mosdóba. Ott a férfi megfenyegette, hogy ne mozduljon, mert figyelni fogja.

A fiatalok kipakolták a kasszát, és elvittek két doboz cigarettát és egy csomag dohányt is.

A törvényszék most a lányt 2 év 4 hónap börtönre ítélte, amelyet a fiatalkorúak börtönében kell letöltenie, társának pedig 5 évre kell a rácsok mögé vonulnia.

Az ítélet egyébként nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbeztek, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt kért.