Police feliratú tárcát villantottak a zsarolók

Vágólapra másolva!
Rendőrnek akarták kiadni magukat. Százezer forint védelmi pénzt követeltek.
Vágólapra másolva!

Magukat rendőrnek kiadva követelt védelmi pénzt két férfi egy erzsébetvárosi üzlet külföldi tulajdonosától Budapesten. Azt mondták a tulajdonosnak, hogy kapcsolataikon keresztül százezer forint fejében mentesíteni tudják az üzleti tevékenységével kapcsolatban időszakosan szükségessé váló hatósági ellenőrzések alól.

Saját állítólagos rendőri mivoltukat úgy próbálták elhitetni a tulajjal, hogy Police feliratú – azonosító nélküli – rendőrségi címerrel ellátott igazolványtartót villantottak. A vonakodó sértettet azzal fenyegették, hogy ha nem fizet meg fog gyűlni a baja a rendőrséggel, például bebörtönzik és kitoloncoltatják az országból.

A tulaj azonban nem ült fel a trükknek. Előbb időt kért a pénz összegyűjtésére (a gyanúsítottak beleegyeztek, hogy egy későbbi időpontban találkozzanak), majd szólt az igazi rendőröknek. A gyanúsítottakkal másnapra – múlt csütörtökre – megbeszélt találkozón már a VII. kerületi járőrök is ott voltak, és őrizetbe vették az egyik zsarolót. A másik férfit egy rokona lakásán fogták el ugyanaznap.

A két őrizetbe vett férfit a rendőrség kezdeményezésére előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a BRFK.