Elhunyt Pataki János érdi cukrászmester

Vágólapra másolva!
A legendás érdi cukrászda alapítója kedden hajnalban hunyt el.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke– közölte kedden a szervezet. A 64 éves cukrászmestert kedden hajnalban érte a halál.

Pataki János érdi cukrászmester 2007 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, 2008-tól 2012-ig pedig a Cukrászok és Fagylaltkészítők Nemzetközi Szövetsége (U.I.P.C.G Union Internationale de la Patisserie-Confiserie-Glacerie) elnöke volt. (Megválasztásakor az Origo is beszélgetetett vele.)

Számos magyar és külföldi szakmai kitüntetés birtokosa, valamint a "Magyarország Tortája" és az "Év Fagylaltja" versenyek szakmai irányítója is. Vállalkozóként és cukrászmesterként a kiváló minőségű cukrásztermékek készítése mellett Pataki János hangsúlyt fektetett az innovációra, Így például a nemzetközi cukrásztrendek honosítására.

A köztiszteletben álló cukrászmester halálának hírét az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közösen tette közzé. Búcsúztatásáról a családdal történt egyeztetés után adnak tájékoztatást.