Meztelen képekkel zsarolt az aberrált fotós

Vágólapra másolva!
Előre figyelmeztethették a fonyódligeti gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét a nemi erőszakkal vádolt fotósra.
Vágólapra másolva!

Egy egyetemi hallgató – annak a gólyatábornak az egyik szervezője, ahol megerőszakoltak egy lányt – már tavasszal beszámolt arról a HÖK elnökének, hogy az előzetesben lévő erőszakoló egy ottalvós buliban a tudta nélkül lefotózta úgy, hogy a ruháját is felhúzta, így az intim testrészeit is le tudta fényképezni.

Ezután megfenyegette a lányt, hogy ha nem fekszik le vele, akkor gondoskodni fog arról, hogy a képek kikerüljenek a közösségi portálokra. Ebből később semmi sem lett, bár a lány nem feküdt le a férfival. A lány azonban feljelentést sem tett.

A lány akkor figyelmeztette a történtekre a kari HÖK-elnököt, amikor megtudta, hogy a fotós is ott lesz a hallgatói önkormányzat egy tavaszi rendezvényén. Az elnök akkor megígérte, hogy beszél a HÖK fiú tagjaival, hogy tartsák rajta a szemüket a férfin, de végül nem mondta el senkinek, hogy mi jutott a tudomására.

A történetről egy egyetemista lány számolt be az Átlátszó Oktatás blognak. A levélíró szerint a kari HÖK-elnök volt az egyetlen, aki megelőzhette volna a bajt, de nem vette komolyan saját csapattársa jelzését.