Kiszivárgott Falus Ferenc választási programja

Vágólapra másolva!
Átlátható Budapestet, több kérdésben népszavazást, a 4-es metró meghosszabbítását, a 3-as felújítását, ingyenes köztéri internetet, adókedvezményt ígéri a baloldal főpolgármester-jelöltje – derül ki választási programtervezetéből. Ebben az is szerepel, hogy a főváros a "a miniszterelnök kirendeltsége" lett, és hogy Tarlós István nem jó gazda.
Vágólapra másolva!

Átláthatóvá tenné Budapestet Falus Ferenc. A baloldal főpolgármester-jelöltje pénteken mutatja be hivatalosan a programját, de a tervezet már kiszivárgott. A programtervezet közösségi útkeresésre invitál. A szöveg "a miniszterelnök kirendeltségének" nevezi a fővárosi önkormányzatot, és értékelése szerint Tarlós István nem volt jó gazda, továbbá Budapest csak veszített a kormánypárttal való színegyezésben.

Indoklásként az államosított iskolákat, kórházakat, a kivásárolt gázműveket, illetve az átépített Kossuth teret és az újraszabott Városligetet említi a programtervezet, amelyet a Népszabadság szerzett meg. A lap szerint a program a jelenlegi városvezetés kudarcának tartja a BKV pénzügyi kiszolgáltatottságát, az üres Bálnát, a még mindig nyitásra váró Rác fürdőt. Súlytalanság helyett az ellensúly szerepét ajánlja a fővárosnak.

A program értelmében a lehető legtöbb kérdést a helyi fórumokra delegálnák, és több ügyben népszavazást kezdeményeznének. A beruházások indításáról az újonnan megalakuló Budapesti Fejlesztési Központ döntene, amelybe a főváros mellett a kerületek, a kormány és más érintettek is tagot küldhetnének.

Falus Ferenc átláthatóvá tenné a fővárosi önkormányzatot és cégeit. Az ügyek könnyebb intézése érdekében egyetlen telefonszámon minden közérdekű információ elérhető lenne. Több térfigyelő kamerát telepítenének, olcsóbbá tennék a lakásbérlést, továbbá megígérték a 3-as metró felújításának haladéktalan megkezdését és a 4-es metró meghosszabbítását is – olvasható a Népszabadságban.