Utolérte a Fidesz jelöltje Botka Lászlót

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Szeged szocialista polgármestere egy felmérés szerint csupán háromszázalékos előnnyel rendelkezik Kothencz Jánossal, a Fidesz jelöltjével szemben.
Vágólapra másolva!

Kothencz János, a kormánypártok polgármesterjelöltjének ismertsége és támogatottsága is megközelítette Botka Lászlóét, Szeged MSZP-s polgármesteréét – derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyről a Szegedma.hu számolt be.

A felmérésben Botka, illetve Kothencz személyes ismertségének és támogatottságának alakulását vizsgálták. Az augusztus végi adatfelvételnél telefonon kérdeztek meg több mint hatszáz, véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakost, az eredményeket nem és életkor alapján súlyozták. A közvélemény-kutatást a Tisza Lajos Közéleti Egyesület megbízásából a Leonardo Kft. végezte.

A Szegedma.hu a kutatás adatait idézve azt írta: ha most vasárnap lenne a választás, a megkérdezettek 39,2 százaléka Botka Lászlóra, 36,2 százaléka Kothencz Jánosra szavazna. A bizonytalanok aránya 14,5 százalék, 10,1 százalék nem válaszolt.

A csongrádi megyeszékhelyet 2002 óta irányító szocialista politikus ismertsége a megkérdezettek körében 91,6 százalékos, a Fidesz–KDNP és a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása által jelölt Kothencz Jánosé 81,3 százalékos. Botka Lászlót a megkérdezettek 71,5, Kothencz Jánost 68,7 százaléka tartja alkalmasnak a polgármesteri feladatra.