Orbán: A brüsszeli bürokrácia legyőzhető

Balog Zoltán; Orbán Viktor;  Kötcse;
A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére érkező Orbán Viktor miniszterelnököt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fogadja Kötcsén
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszak legnagyobb sikereiről beszélt Orbán Viktor a tizenharmadik kötcsei polgári piknik előtt. A kormányfő azt is mondta, hogy nagyon fontos lesz a következő választás, mert – mint fogalmazott - a magyar egy önkormányzati ihletettségű nép, ami a saját lábán szeret megállni. 
Vágólapra másolva!

Folytatódik a rezsicsökkentés

A kormányfő a tizenharmadik kötcsei polgári piknik, a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos rendezvénye előtt a köztelevízió híradójának beszélt az elmúlt időszak legnagyobb kormányzati sikereiről. Orbán Viktor három dolgot emelt ki: a dunai árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést.

„Most reméljük, hogy árvíz nem lesz”, de erősíteni kell az ország védelmi képességeit, valamint folytatni kell a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést is – fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte ezekből rengeteg dolog következik a szellemi élet embereire, a politikusokra, a kormányzatra, tulajdonképpen minden magyar állampolgárra.

A magyar a „saját lábán szeret állni”

Orbán Viktor azt mondta, a találkozón beszélni fog arról, hogy nagy jelentősége van az önkormányzati választásnak. Ezt azzal indokolta, hogy a magyar társadalmi, gazdasági és politikai rendszer nem tud működni önkormányzatok nélkül. Hozzátette: lelkében a magyar egy önkormányzati ihletettségű nép, saját lábán szeret állni, saját magát szereti kormányozni, ezért nagyon fontos, hogy kiket választanak meg és milyen mandátummal az önkormányzati választáson.

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére érkező Orbán Viktor miniszterelnököt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fogadja Kötcsén Forrás: MTI/Varga György

A brüsszeli bürokrácia legyőzhető

A miniszterelnök kulcskérdésnek tartja, hogy a megválasztott önkormányzati vezetők a városokban, falvakban élő emberek érdekében zökkenőmentesen tudjanak dolgozni a kormányzattal.

Azt mondta, az elmúlt négy év tapasztalata, ha van összefogás, akkor van eredmény. „Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni a magunk számára”.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy arra fog bíztatni mindenkit, vegyen részt az önkormányzati kampányban. „Győzzük meg az embereket, magyarázzuk el, ismertessük meg velük, hogy milyen fontos az összefogás, és ennek tudatában menjenek el választani és adják le a voksukat"”- tette hozzá.