Orbán Viktor szeptember 8-tól nyakába veszi az országot

Budapest, 2014. augusztus 30. , csak a fidesz
A Jobbik és a Fidesz, valamint a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM, (a háttérben) standja Budapesten, a VI. kerületi Hunyadi téren, ahol támogató aláírásokat gyűjtenek a pártok az őszi önkormányzati választásokra 2014. augusztus 30-án.
Vágólapra másolva!
Országjárást indít a Fidesz-KDNP szeptember 8-tól, amelyen a miniszterelnök és a kormány tagjai is részt vesznek. A lakossági fórumok mellett a hónap végéig folytatják az aláírásgyűjtést.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerint a mostani választás tétje, hogy az emberek maguk mögött tudják a Gyurcsány-Bajnai korszakot. A politikus ezzel Orbán Viktor kötcsei kijelentésére utalt, hogy a voksolás eredményének mindenhol azt kell üzenniük, hogy a balliberálisok esélye arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, a „nullával” egyenlő.

A fideszes politikus elmondta, kampányukban arra helyezik majd a fő hangsúlyt, hogy a mostani kormány volt az, amely megszüntette a települések adósságállományát. Ezzel szemben a balliberális ellenzék visszatérésével ismételten a mértéktelen eladósodásnak nyílna tér. Ezért is kell a kormánypárti jelöltekre voksolni október 12-én – tette hozzá.

Orbán Viktor és Balog Zoltán a kötcsei Magyar Polgári Pikniken. Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Szeptember 8-ától országjárás indít a Fidesz-KDNP, Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai, az európai parlamenti képviselők több mint 250 rendezvényt tartanak majd az ország különféle településein – mondta Nyitrai.

Szeptember végéig gyűjtenek

A kormánypártok folytatják a támogatói aláírásgyűjtést egészen szeptember végig, mivel így közvetlen kapcsolatba kerülnek a választókkal – ismertette Nyitrai. Három szintje lesz a Fidesz kampányénak: főpolgármesteri, megyei közgyűlési és települési. A többi párttól eltérően mindegyik megyében megnevezték a közgyűlési elnöki posztra jelölt személyeket. Erre azért volt szükség, mivel a megyei közgyűlések döntenek majd a főbb fejlesztési irányokról a következő öt évben – mondta Nyitrai.

Az ajánlások számáról pontos mennyiséget nem tudott mondani a társadalmi kapcsolatokért felleős igazgatója, de szeptember végén erről is beszámolnak majd. Több mint 1100 fideszes, vagy Fidesz által támogatott független jelölt indul október 12-én, így a választónépesség 85 százaléka tud majd kormánypárti jelöltre szavazni.