Ruhaszárítókkal tüntettek Sebestyén Balázsék beszólása miatt

Vágólapra másolva!
Azt kérték számon rajtuk, miért viccelődtek a gólyatáboros nemi erőszakon.
Vágólapra másolva!

Tüntetés volt vasárnap a ClassFM szerkesztősége előtt a rádió Morning Show című műsorában elhangzott, nőket sértő kijelentések miatt. A műsorvezetők a fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszakon viccelődtek a múlt héten.

A Magyar Nők Szövetsége ruhaszárítókra helyezte ki ismeretterjesztő feliratait, amelyen a nőket érő erőszakos bűncselekményekre hívták föl a figyelmet. A szervezők fehér színű Erőszak Stop feliratú pólókat viseltek. Az esemény kezdetére körülbelül 30-an gyűltek össze.

Alföldi Andrea a Magyar Nők Szövetségének az elnöke Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A felszólalók követelték a családon belüli erőszak büntetőjogi elismerését. Alföldi Andrea, a Magyar Nők Szövetségének elnöke a Nők és férfiak társadalmi egyenlőségét megvalósító stratégia megalkotására szólította föl a kormányt. A szervezők arra kérték a jelen lévőket, ne hallgassák el, ha erőszakos esemény jut a tudomásukra.

A tüntetésen megjelent a rádió programigazgatója is. Azt mondta, sajnálják az elhangzott mondatokat és az érintettektől ismét bocsánatot kért. Ott volt Szél Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője is.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A nagyrészt fiatalokból álló tüntetésen szóba került az ukrán háború is. Rendbontás nem volt. A szervezők közölték, remélik, hogy a jövőben nem fognak elhangzani nőket sértegető kijelentések a hazai médiumokban. Ehhez szerintük nem csak a műsorvezetők, hanem a tulajdonosok zéró toleranciája is szükséges.