Vágólapra másolva!
Pár perccel az előtt kapták meg a határozatot, hogy lejárt az aláírásgyűjtés határideje.
Vágólapra másolva!

Bejegyezte a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot a bíróság. Erről a párt számolt be a Facebook-oldalán. A bejegyzésről szóló határozatot hétfőn kézbesítették a párt számára, nem sokkal délután négy óra előtt.

Hétfő délután négy óra volt a határideje annak, hogy az őszi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelöltek és szervezeteik összegyűjtsék az induláshoz szükséges támogató aláírásokat.

Az MKKP-nak, mint írták, 16 perce lett volna erre, de nem jártak sikerrel.

Tudom, hogy egy valamirevaló pártnak ez nem jelenthet akadályt, mi is azt hittük, hogy 4 perc is elég lesz, és elmentünk az aláírásgyűjtés előtt sörözni, aztán meg gyorsan elrepült az idő, meg az órám is késett 7 percet:( – írták a Facebookon.

A viccpárt bejegyzés iránti kérelmét korábban első-, majd másodfokon is elutasította a pártokat nyilvántartó bíróság. Ezután az Alkotmánybírósághoz és a Kúriához fordultak. Az Alkotmánybíróság szűrőjén átment a párt, a Kúria pedig megállapította, hogy ha a párt deklarálja, hogy aláveti magát a jogszabályoknak, a bejegyzés nem tagadható meg azért, mert a bíróság a célokat és a tevékenységet nem tartja „elég komolynak”.

A párt hétfőn este azt is bejelentette, hogy fellebbeznek a bejegyzés ellen.