Augusztusban volt a legnépszerűbb az Adria

Vágólapra másolva!
A tavalyihoz képest kisebb mértékben nőtt idén nyáron Letenyén a két magyar-horvát határátkelő forgalma, ami három hónap alatt meghaladta az 1,7 milliót.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság adataiból kiderül, hogy idén nyáron mintegy 1 millió 741 ezer utas vette igénybe Letenyén a közúti vagy autópálya-átkelőt. Számuk két százalékkal magasabb, mint a múlt év három nyári hónapjában volt.

Az Adriai-tenger irányába vezető legjelentősebb magyar határátkelőn minden hónapban nagyobb volt a forgalom a tavalyinál, de augusztusban regisztrálták idén is a legtöbb utast, szám szerint közel 807 ezret. A június 1. és augusztus 31. között Letenyén ki- vagy belépett utasok között a legtöbb magyar, szlovák és lengyel állampolgár volt.

A csaknem 379 ezer magyar utazó a teljes forgalom 21,7 százalékát jelenti, a több mint 330 ezer szlovák 19 százalékkal részesedik, a 256 ezernél is több lengyel pedig arányaiban 14,7 százalékot tesz ki az összesített adatokból. Az utasok számát illetően sorrendben ezután a cseh, a horvát, az ukrán és a román állampolgárok állnak a letenyei határforgalomban.