Vágólapra másolva!
Leváltották a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőit. Az igazgatókat az előző fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné idején nevezték ki. Az utódok kinevezéséig a jelenlegi vezérigazgató-helyettesek irányítanak. 
Vágólapra másolva!

"Időnként szükséges a csere"

Két nagy állami cég vezetőit is menesztette Seszták Miklós fejlesztési miniszter. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) éléről távoznia kell Dudik Jánosnak, a Magyar Közút éléről pedig Mázsi Attilának. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos indoklása szerint a hatékonyan működő cégek esetében is időnként szükséges és indokolt a vezetőváltás. Közleményükben azt írták: „A fejlesztési tárcához tartozó NIF Zrt.-nél és a Magyar Közút Zrt.-nél történt személycserék elsődleges célja, hogy az állami beruházó és a közútkezelő az elmúlt uniós ciklus lezárását felgyorsítsa, a 2014–2020-as időszakban pedig megújult szemlélettel készítse elő és vezényelje le a közúti és vasúti fejlesztéseket, felújításokat.”

Az új vezetők kinevezéséig a társaságokat a jelenlegi vezérigazgató-helyettesek irányítják.

Ahogy az Index és a Népszabadság is megírta, Dudik Jánossal ellentétben a Magyar Közút vezetője, Mázsi Attila nem tartozott a politikailag beágyazott cégvezetők közé. Mázsi Attila az előző ciklusban is fontos szerepet töltött be a cég életében. 2006-tól 2010-ig pénzügyi vezetője, 2010-től 2012-ig gazdasági vezérigazgató-helyettese, mostanáig pedig a vezérigazgatója volt a társaságnak.