Nem kerül a Parlamentbe a gyilkos rendőrös festmény

festmény 
Korényi János: Lovasroham (2006. október 23.) Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott felkérésére a magyar történelem elmúlt
Budapest, 2011. november 7. Korényi János: Lovasroham (2006. október 23.) című alkotása az Országos Széchényi Könyvtárban. Tizenöt kortárs magyar festőművész Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott felkérésére a magyar történelem elmúlt 150 évének kiemelkedő eseményeiről készített festményeket, melyek a millenniumra készült ötven alkotás mellett az új alaptörvény díszkiadását díszítik majd. MTI Fotó: Reprodukció
Vágólapra másolva!
Más kiállítóhelyet keres Kerényi Imre az alaptörvényt népszerűsítő festményeknek.
Vágólapra másolva!

Nem akasztják ki a Parlamentben Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott alaptörvényes festményeit. Erről maga Kerényi beszélt a Borsnak. Most azt mondta, a festmények, amelyek idén tavaszig vándorkiállításon járták az országot, nem valók a Parlamentbe, és másutt keres nekik kiállítóhelyet. A Borsnak a kérdésére, hogy hol vannak a képek, Kerényi azt mondta, szállítás közben.

A képeket 2011-ben rendelték különböző festőktől, a gyorsan átírt alaptörvény díszkiadásának illusztrálására. Akkor még az volt a terv, hogy az ünnepségek és az országjárás után a Parlamentben állítják ki őket.

Korényi János: Lovasroham (2006. október 23.) Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A képek miatt számos kritika érte a kormánybiztost. Sokan eleve nem tartották jó ötletnek az illusztrációkat, amelyek megfestői biztos nem kaptak volna értük ennyi pénzt a műtárgypiacon. A sorozattal más kiállítók nem szívesen közösködtek, Kerényi Imre viszont úgy vélte, a magyarok meg fogják szeretni a képeket.