Elfogták a hajnalban sikeres rendőröket

Rendőröket fogott el a TEK Budapesten
Rendőröket fogott el a TEK Budapesten
Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére szolgálatban lévő rendőröket fogtak el a Terrorelhárítási Központ munkatársai péntek hajnalban Budapesten, a Baross téren. Valószínűleg éjszaka ők kapták el a téren riasztópisztollyal fenyegetőző férfit.
Vágólapra másolva!

100 lejjel vesztegetett meg egy román autós két rendőrt a fővárosban csütörtökön éjjel. Az eset a VII. kerületben történt, éjfél körül. Egy szabálytalankodó román rendszámú autót állított meg a járőrpáros. Azt ajánlották neki, hogy ha fizet, nyugodtan továbbmehet, nem lesz baja. Az autós oda is adott száz lejt, ami nagyjából hétezer forintnak felel meg.

A rendőrök el is engedték, a pénzt pedig a rendőrautóba rejtették. Az igazi meglepetés ezután következett. Nem sokkal az eset után megérkeztek a TEK kommandósai, és elfogták a rendőröket. A kommandósokra azért volt szükség, mert a rendőröknél fegyver volt – mondta az Origónak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Nagy Andrea hozzátette: a megtévedt rendőröket kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetéssel gyanúsítják.

Az MTI információi szerint a TEK azokra a rendőrökre csapott le, akik pénteken hajnalban a Baross téren elfogták azt a férfit, aki korábban egy embert megsebesített, többeket pedig megfenyegetett riasztópisztollyal a főváros VII. kerületében.

Rendőröket fogott el a TEK Budapesten Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség péntek hajnalban a honlapján azt közölte: egy 23 éves férfi csütörtök este 11 óra körül a Nefelejcs utcában - előzetes szóváltás után - riasztópisztollyal rálőtt valakire, majd elmenekült. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint H. Tamás korábban a Keleti pályaudvarnál, majd a Baross téren is megfenyegetett járókelőket, végül 23 óra 30 perc körül a Baross téren - újabb sértettek fenyegetése közben - elfogták, majd előállították.