Felfüggesztettet kapott a debreceni postás

rendőrkézen a postás
Rendőrök fogják közre a 2014. augusztus 18-án Budapesten elfogott debreceni postást, aki öt napja tűnt el a rábízott küldeményekkel és készpénzzel. A rendőrök a gyanúsítottnál megtalálták a rábízott készpénz egy részét, amit lefoglaltak.
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a debreceni postás, aki egyik munkanapján nem vitte ki a rábízott pénzt, inkább kocsit, baseballsapkát és mobiltelefont vett. Több mint egymilliót költött el. 
Vágólapra másolva!

Három napon belül kétszer is botlott egy debreceni postás. Először 64 ezer 647 forintot sikkasztott el. Egy debreceni címre kellett volna kivinnie. Ehelyett saját maga írta alá a bizonylatot, a pénzt pedig elrakta.

Valószínűleg nem volt elég neki a pénz, vagy vérszemet kaphatott, mert harmadnap újra akcióba lépett. Ekkor már emelte a tétet, az összes rábízott pénzzel lépett le: összesen 2 millió 300 ezer forinttal, 28 ezer forintnyi sorsjeggyel és sok ajánlott levéllel. Reggel még magához vette a táskáját, aztán már senki sem látta.

Elfogták a debreceni postást Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Vett magának egy autót, egy piros baseballsapkát, több hazai városba is elutazott, szállodákban vett ki álnéven szobákat. Strandra is járt, jobbfajta mobiltelefont és egy szalmakalapot is vásárolt, de egy pár új sportcipőt is találtak a kocsijában.

Pont egy hétig élvezhette a pénzt és a szabadságot. A rendőrök Budapesten fogták el. Valamivel több, mint 1 millió 300 ezer forint még volt nála, azt lefoglalták.

A Debreceni Járásbíróság ítélte el, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és magánokirat hamisítás miatt. Összesen 1 év 8 hónap börtönt kapott, ülnie azonban nem kell, mert a büntetést 4 évre felfüggesztették – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.