A börtönhierarchia legalján a gólyatábori erőszakoló

Vágólapra másolva!
Fokozottan ügyelnek a kaposvári börtönben a gólyatábori szatír biztonságára, mert a pedofíliáért és a nemi erőszakért előzetesben ülők vagy jogerős büntetésüket töltők a rabok között a hierarchia legalján állnak, ezt pedig gyakran durva bántalmazással is kifejezik az elítéltek.
Vágólapra másolva!

Nem különítették a 38 éves fotóst, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy lányt az ELTE gólyatáborában, mert akkor magánzárkába kerülne, ami büntetésnek számít – értesült a sonline.hu.

Ehelyett megválogatják, kivel zárják össze, igyekeznek kiszűrni a közeléből az erőszakoskodókat.

Szakértők szerint, azonban ha bűnösnek bizonyul, és elítélik, akkor már nem tudják majd minden pillanatban ennyire óvni az épségét a börtönőrök, vagyis a rabtársai jóindulatán múlik, megleckéztetik-e.

Nemsokára lejár az első határidő

Október elsején jár majd le a fotós előzetes letartóztatásának első határideje, akkor döntenie kell majd a bíróságnak, hogy elrendelik-e ennek a meghosszabbítását.

A férfi azonban feltehetően marad a rács mögött, ugyanis előélete hasonló bűncselekménnyel terhelt.

Az eset országos felháborodást váltott ki, azóta az intézmény belső vizsgálatot indított, eszerint nyolc emberről is bebizonyosodhat, hogy hibázott, vagy nem járt el kellő gondossággal a gólyatábor szervezői közül, ellenük fegyelmi eljárást indítottak.