LMP: Hazánk függetlensége veszélybe került

Szabó László; Mikola István; Szijjártó Péter Budapest, 2014. szeptember 20.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt (k) kinevezés előtti meghallgatása az Országgyűlés külügyi, európai ügyek, gazdasági és nemzeti összetartozás bizottsága egy
Budapest, 2014. szeptember 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt (k) kinevezés előtti meghallgatása az Országgyűlés külügyi, európai ügyek, gazdasági és nemzeti összetartozás bizottsága együttes ülésén a Parlament Delegációs termében 2014. szeptember 20-án. Balra Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, jobbra Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az LMP szerint Szijjártó Péter miniszteri kinevezésétől nem Magyarország függetlenségének erősödése, hanem a kiszolgáltatottság növekedése várható.
Vágólapra másolva!

Semmi javulás nem várható

Nem várható javulás sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkájában, sem Magyarország érdekeinek képviseletében vagy az ország megítélésében Navracsics Tibor távozását követően sem – közölte Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A pénzfelhajtás a feladat

„A kormány megalakulása óta eltelt időben Navracsics Tibor csak előkészítette a terepet Szijjártó Péternek, tovább csökkentve a magyar diplomácia jelentőségét és hatékonyságát” - írta a képviselő.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-jelölt a kinevezés előtti meghallgatáson Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerinte a diplomáciai képviseletek helyét kereskedelmi kirendeltségek vették át, amelyeknek a feladata nem az érdekképviselet, hanem a pénzfelhajtás, és ennek a folyamatnak az erősödése várható Szijjártó Péter kinevezésével.