Használja ki a napos időszakokat a hétvégén

Vágólapra másolva!
A hét közepének csendes, szinte eseménytelen időjárása után a hétvégén ismét változatosabb időre számíthatunk. Extrém esemény nem lesz, de zápor, helyenként zivatar kialakulhat.
Vágólapra másolva!

A változóan felhős ég mellett szombaton is keleten várható kevesebb napsütés. Míg nyugaton több órára is kisüt a nap, addig keleten huzamosabb ideig is zárt maradhat a felhőzet.

Napközben elszórtan, elsősorban az Alföldön és a Dél-Dunántúlon fordulhat elő záporeső, zivatar. Hajnalban foltokban köd képződik. Az általában mérsékelt délkeleti, déli szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között valószínű. Késő este 15-20 fok várható.

Marad az enyhe melegfront

Továbbra is gyenge melegfronti hatás várható. A fokozottan érzékenyek körében alvászavar, dekoncentráltság, fáradékonyság, esetleg migrén jelentkezhet. Töltsünk minél több időt a szabadban, élvezzük ki a napos időszakokat, hétfőn ugyanis elromlik az idő.