Késsel akart bemenni a Fehér Házba

Vágólapra másolva!
Összecsukható zsebkés volt annál a férfinál, akinek pénteken a kerítésen átmászva sikerült bejutnia a Fehér Házba.
Vágólapra másolva!

A Secret Service először még azt közölte, hogy nem volt fegyver a 42 éves Omar Gonzáleznél, akinek péntek este 7 óra 20 perckor, a kerítésen átlendülve és a gyepen átsprintelve sikerült bejutnia az északi oszlopcsarnok nyitva hagyott ajtaján. A behatoló nadrágzsebében azonban egy Spyderco VG-10-es típusú, csaknem 9 centiméteres, fűrészes pengéjű bicskát találtak. Gonzálezt azzal vádolják, hogy halált okozó vagy veszélyes fegyver birtokában próbált törvényellenesen bejutni egy védett épületbe vagy területre, amiért akár 10 évi szabadságvesztésre is ítélhetik.

Háborús veterán a tettes

González az elnöki testőrség embereinek azt állította, el akarta mondani Barack Obama elnöknek, hogy a légkör összeomlóban van, és erről tájékoztatni kell a közvéleményt. A férfi háborús veterán, aki három váltásban szolgált Irakban. Hivatalos források szerint nincs ok azt feltételezni, hogy González terrorista lenne vagy valamilyen szervezet nevében próbált meg tiltakozni.

Népszerű a Fehér Ház

Szombaton egy másik incidens is történt a Fehér Háznál: a 18-19 éves Kevin Carr az elnöki hivatali komplexumnak az E és a 15. utcánál lévő sarkán a Secret Service felszólítására nem volt hajlandó leállítani a gépkocsiját, de nem hajtott neki a biztonsági torlaszoknak. Carrt őrizetbe vették, mivel nem volt hajlandó távozni a helyszínről és illetéktelen behatolással vádolják. A fiatalember nem sokkal korábban egy másik kapunál gyalogosan próbált meg behatolni a Fehér Ház körüli lezárt övezetbe.