Többmilliárdos támogatás a rászorulóknak

Vágólapra másolva!
Huszonkilencmilliárd forintos, rászorulókat támogató programtervet fogadott el a kormány, a részleteket most megküldik az Európai Bizottságnak. Az első pályázatokat jövő év elején írhatják ki. 
Vágólapra másolva!

Elsősorban az éhezőket segítenék

A kezdeményezés 85 százalékban uniós forrásból valósulna meg. Kiemelt célja, hogy a háromévesnél fiatalabbak családját, a hajléktalanokat, valamint az alacsony nyugdíjú időseket segítse élelmiszercsomagokkal, életvezetési tanácsokkal a szegénységből való kitörésben. Az első pályázatokat várhatóan a jövő év elején írják majd ki – értesült a Magyar Hírlap.

Idézik Czibere Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkárát, aki hangsúlyozta: szeretnék, ha ki tudnák terjeszteni a programot az összes olyan fiatalra, aki hátrányos helyzetű családban nevelkedik, mivel felmérések alapján tudható: a 18 évesnél fiatalabbak 9-10 százaléka nem jut rendszeresen élelemhez.

Kikérték az önkormányzatok véleményét

Megerősítette, hogy az elosztás során azokra a szervezetekre szeretnének támaszkodni, amelyek tudják azt is, miként lehet felmérni, hogy kik a rászorulók, és módszerük is van ahhoz, hogy a leghatékonyabban segíthessenek.

A lap azt is írta, hogy a tervezet társadalmi egyeztetése június 30-án lezárult, s ennek során mintegy félszáz szervezet, valamint önkormányzat mondta el a véleményét, és ezek jó részét be is építették a programba.