Karsai József átállt a Fideszhez

Karsai József, mszp, gyurcsány ferenc, Medgyessy Péter
Orosháza, 2014. június 26. Karsai József, Battonya polgármestere a SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa battonyai egységének elköltözésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az orosházi polgármesteri hivatalban 2014. június 26-án. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Az MSZMP, a Kisgazdapárt, majd az MSZP után most független polgármester-jelölt, Fidesz-támogatással.
Vágólapra másolva!

A búzaégetéséről elhíresült - emiatt Torgyán József által agrárterroristának bélyegzett - Karsai József egykori MSZP-s politikus az október 12-i önkormányzati választáson a Fidesz által támogatott független képviselőjelöltként indul Battonyán.

Karsai József, Battonya független polgármestere képviselőjelöltként indul újra ősszel - a Fidesz támogatásával Forrás: MTI/Rosta Tibor

A nemrég Gyurcsány Ferenc "puccsistáinak" megnevezésével újra a reflektorfénybe kerülő Karsai József politikai karrierje az MSZMP-től a Kisgazdapárton, majd az MSZP-n át vezetett a Fidesz közelébe. A 2011-ben még az Orbán-kormány intézkedései ellen éhségsztrájkot hirdetett - akkor már az MSZP-ből kilépett - agrárszakember az önkormányzati választáson független jelöltként elfogadta a Fidesz támogatását.

Az alfahir.hu-n közzétett szórólap szerint polgármestersége alatt Battonya sokat fejlődött, 5 milliárd forint értékű fejlesztés történt, és bár most nem indul újra polgármesterjelöltként, függetlenként a Fidesz támogatásával szeretne bekerülni a képviselőtestületbe.

Az egykori MSZP-s politikus néhány éve még az Orbán-kormány intézkedései ellen tiltakozott Forrás: MTI/Rosta Tibor

Mi vitte arra, hogy "átálljon" a Fideszhez - ezt próbáltuk megtudni a polgármestertől, ám Karsai József közölte, hogy semmilyen kérdésre nem válaszol, és letette a telefont. Ars poeticáját korábban az Origónak úgy foglalta össze: "A választás semmi másról nem szól, mint pénz, pénz, pénz. Olyan ez, mint a háború".

Karsai - a Gyurcsány-puccsistákat megelőzően - azzal került a címlapokra, hogy 2012 májusában demonstratív öngyilkosságot kísérelt meg, miután a bíróság a vezetésével végrehajtott emlékezetes 2008-as dinnyeblokádal összefüggésben kényszerítés kísérlete miatt egymillió forintra büntette.