Nagyon kíváncsi Szijjártó Péter vagyonára az ellenzék

Vágólapra másolva!
Újra vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek a külügyminiszter-jelölt ellen.
Vágólapra másolva!

Ismét vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter államtitkár ellen az Együtt–PM. Az ellenzéki párt kedden adott ki erről közleményt, amelyben azt írták, Szijjártó Péter tavaly 10 millió forintot keresett, miközben a megtakarítása ennek másfélszeresével, közel 15 millióval nőtt. Ez az ellenzéki párt szerint több mint gyanús, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek vele szemben. A korábbi hasonló kezdeményezés nem ment át a mentelmi bizottságon februárban.

Szijjártó Péterről a Bors azt írta kedden, hogy miniszteri jelöltsége és sportsérülése miatt várhatóan felhagy a versenyszerű futsallal. Ezzel szinte Orbán Viktor nyomdokába lép, aki annak idején miniszterelnöksége miatt hagyott fel a versenyszerű focival.

Azt is összeszedték, hogy bár 36 évesen Szijjártó a fiatal miniszterek közé tartozik majd, ha a parlament is megszavazza, de volt nála fiatalabb miniszter, még Magyarországon is. Jelenleg az osztrák Sebastian Kurz a legfiatalabb külügyminiszter, aki 26 éves.

Szijjártó Péter vagyonával az RTL Klub hétfői híradója foglalkozott alaposabban, megjegyezve, hogy csak politikusként dolgozott, a vagyona mégis rendkívül mértékben nőtt. A miniszterjelölt vagyongyarapodásáról korábban az Origo is írt.