Már megint egy kínos szocialista hangfelvétel került elő

Ughy Attila, XVIII. kerület, polgármester, Fidesz
Vágólapra másolva!
Újabb titkos hangfelvétel látott napvilágot a XVIII. kerületben, amelyen a szocialisták helyi kampányfőnöke többek között arról beszélt, a fele sem volt igaz annak, amit a fideszes polgármesterről terjesztettek a sajtóban. A szocialisták szerint manipulált a felvétel, a Fidesz szerint az MSZP-nek tisztáznia kellene magát.
Vágólapra másolva!

Eddig a fővárosban igazából Erzsébetváros és Csepel mellett a XVIII. kerületben izott föl igazán a kampányhangulat az október 12-i voksolás előtt. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a baloldalnak ezekben a körzetekben van a legnagyobb esélye arra, hogy újra átvegye az irányítást. A pártok mindent bevetnek, hogy maguk mellé állítsák a választók többségét, és sok esetben az eszközökben sem válogatnak.

Újabb hangfelvétel

Szerdán derült ki, hogy Kőrös Péter, a szocialista párt helyi kampányfőnöke egy felvételen arról beszélt, hogy a fele sem volt igaz annak, amit a fideszes polgármesterről terjesztettek a sajtóban. Nyáron elsőként a Blikk írt arról, hogy Ughy Attila kollégájával együtt 54 millió forintért utazott közpénzen külföldre. Kőrös a hangfelvételen azt is bevallotta, hogy a bulvárlap és az RTL klub is tőle kapta az információkat.

Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármestere Forrás: Ughy Attila Facebook oldala

A felvételt a pestisracok.hu tette közzé, amelyen Kőrös arról is beszélt, hogy „ellenzékből nem kell reálisnak lenni”, ráadásul, mint kampányfőnök kommunikációs utasítást is ad párttársainak: „az ellenfélről csak szart” felkiáltással jelöli ki az önkormányzati választás kampánykommunikációs stratégiáját. A szocialista politikusnak nem ez az első botránya, a Hír Televízió korábban egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen Kőrös Péter egységsugarú síkidomoknak nevezte a választópolgárokat.

A szocialisták szerint manipulált a felvétel

Kőrös először tagadta, hogy így nevezte a választóit, arra hivatkozott: kampányértekezleten rövidítéseket szoktak használni. „A választási kampányban vannak szlogenek és a kampányszakemberek szoktak leegyszerűsítő jelzőket használni arra, hogy hogyan is jellemzik a mai választópolgári magatartást, ilyen típusú jelzők biztosan elhangzanak kampányértekezleten. Ezek kifejezetten munka jellegű megszólítások” – magyarázta a képviselőjelölt.

A helyi MSZP közleményt is kiadott szerdán. Eszerint megdöbbentek azon, hogy Ughy Attila ahelyett, hogy nyilvánosságra hozná, hogy az önkormányzat bankkártyájával pontosan mikor és mire költötte az adófizetők és a kerület pénzét, „egy összevágott és manipulált hangfelvétellel próbálja elterelni a figyelmet törvénytelen cselekedeteiről”.

Kőrös Péter, az MSZP helyi kampányfőnöke Forrás: bp18.hu

A szocialisták nemrég Ughy lemondását is követelték amiatt: miközben havi kétmillió forintot keresett és külön pénzt kapott reprezentációra, ezen felül is az önkormányzat pénzén vett nassolnivalót és vacsorázott luxusétteremben. Ráadásul szabálytalanul próbálta elszámolni a költségeket. A polgármester szerint ugyan ez nem igaz így, de az Origónak nyilatkozó szakértő cáfolta őt.

„Kőrös tisztázza magát”

Felháborító, hogy ilyeneszközökhöz nyúlnak a szocialisták a mostani kampányban, gyakorlatilag egy hazugsággyárat üzemeltetnek – mondta el az Origónak Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület alpolgármestere. Úgy látja, Kőrös Péternek tisztáznia kellene magát, és be kellene fejeznie a választók megtévesztését. Beszélt arról is, hogy a baloldal mindent elkövet, hogy 2010-et követően újra átvegye az irányítást a kerületben.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a baloldal mostmár azzal is kampányol, hogy a kerület korábbi szocialista polgármesterét, Mester Lászlót – aki most függetlenként indul – összemossa a kormánypártokkal. Lévai elmondta, Mesterrel semmilyen tárgyalásokat nem folytattak, és együttműködés sincsen a politikussal. A politikus szerint sokan föl vannak háborodva az eddig nyilvánosságra került hangfelvételek tartalma miatt.