Sztár lett Békéscsabán az életmentő ápoló

Vágólapra másolva!
Egy szabadnapos mentőápoló élesztett újra egy kislányt, aki a békéscsabai belvárosi iskola uszodájában lett rosszul. A gyermek a medence mellett esett össze. Edzője és édesapja kirohant a folyosóra segítséget kérni, Csendes Csaba éppen ott volt, gyermekéért ment az uszodába. Azonnal a kislány segítségére sietett, 20 perc alatt újraélesztette. A mentős sztár lett Békéscsabán.  
Vágólapra másolva!

Tudták, hogy mentős

Az ember ilyenkor nem gondolkodik, ösztönösen cselekszik – mondta az Origónak Csendes Csaba, aki már húsz éve dolgozik mentőápolóként. Ez a gyakorlat jött nagyon jól kedden Békéscsabán. A férfi szabadnapos volt, az edzésen lévő lányáért ment az uszodába, akkor látta meg a folyosón kétségbeesve rohanó két embert. Csabától kértek segítséget, hiszen tudták, hogy mentősként dolgozik már évek óta. A mentőssel volt legkisebb, kétéves gyermeke is, őt egy másik apukára bízta, és azonnal segíteni indult.

A hős mentős és két gyermeke Csendes Csaba, Facebook

Megjöttek a bajtársak

A kislány a medence szélén esett össze, mire Csendes Csaba odaért, már nem lélegzett, és keringése sem volt. Gyorsan kellett cselekedni – mondta a mentős. Hozzákezdett az újraélesztéshez, közben pedig a többiek értesítették a mentőket. Csaba öt percet töltött a kislánnyal, mire megérkezett az első mentőautó. Ekkor már defibrillátorral folytatták az újraélesztést, amely csaknem húsz percig tartott. Addigra stabilizálódott annyira a kislány állapota, hogy szállítható lett. Azonnal a gyulai kórház gyermek-intenzívosztályára vitték. A nem mindennapi eset ezzel azonban még nem ért véget. Csendes Csaba nem hagyta magára a kislány édesapját, hanem a saját autójával vitte Békéscsabáról a gyulai kórházig.

Majd ha újra az iskolapadba ül, koccinthatunk

A mentősnek három gyermeke van, egyikük éppen annyi idős, mint a bajba került kislány, és együtt jártak úszóedzésre a gyerekek. Az életmentő férfi még nem tette túl magát a történteken. Azt mondta, amikor hazaért, remegett keze, lába. Természetesen, bármikor újra segítene, egy pillanatig sem habozna, ha valaki bajban lenne, és nem csak azért, mert mentősként dolgozik. Csendes Csaba sztár lett a békési megyeszékhelyen, de a kislány szülei a legbüszkébbek rá, hiszen gyermekük életét köszönhetik a talpraesett, tapasztalt mentőápolónak.