Tóbiás: Öt megyeszékhely nyerhető, másik négy esélyes

Tóbiás József, MSZP
Budapest, 2012. március 31. Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tart az MSZP zárt ajtók mögött zajló kongresszusán a Syma Csarnokban, ahol a csaknem négyszáz küldött választja meg a szocialista párt tisztségviselőit. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Tóbiás József azt reméli, hogy Szegeden kívül még legalább öt-hat megyeszékhelyen választanak baloldali polgármestert, így az önkormányzatok lehetnek a baloldal újjáépítésének színterei.
Vágólapra másolva!

Szegeden kívül elsősorban Miskolc, Salgótarján, Szombathely és Dunaújváros nyerhető, de Békéscsabán, Nyíregyházán, Szolnokon és Pécsett is lát esélyt a baloldali sikerre az MSZP elnöke.

A választás tétjéről a politikus azt mondta a Népszabadságnak adott interjújában: az MSZP a következő években az önkormányzatokban mutathatja meg, hogy milyen alternatívát kínál a Fidesz kormányzásával szemben, a helyhatóságok lehetnek a baloldal újjáépítésének színterei.

Vannak nyerhető és vannak esélyes városaink Forrás: MTI/Beliczay László

Falus kampányát nem minősíti

Az MSZP elnöke Falus Ferenc fővárosi kampányát nem kívánta minősíteni, arról a véleményét a választásokat követően fejti ki - ígérte. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a baloldal által támogatott főpolgármester-jelöltet nem az MSZP jelölte, így pártja nem is veheti át a kampánystáb működtetésének feladatát az Együtt-PM-től.

Az MSZP fővárosi vezetése kiállt Falus mellett, a szocialista párt abban érdekelt, hogy az Együtt-PM képes legyen megfelelni annak a kihívásnak, amelyet a jelöltállításkor vállalt - mondta Tóbiás József.