Vona: A Jobbikban nincs helyük ügynököknek

Vágólapra másolva!
Az illetékes hatóságok a lehető leghamarabb vizsgálják ki Kovács Béla ügyét, és ha vannak bizonyítékok ellene, tárják őket a magyar társadalom elé – szólított fel Vona Gábor, a Jobbik elnöke.
Vágólapra másolva!

„Higgyék el, mi lépni fogunk, a Jobbikban nincs helyük ügynököknek” – mondta Vona Gábor a párt szegedi kampányrendezvényén újságíróknak.

Egyetlen magyar pártban sincs helyük ügynököknek, ezért a Jobbik azt javasolja, „ügynöktelenítsük” Magyarországon a pártokat, az MSZP-t és a Fidesz-t is. „Akármilyen ország ügynöke az illető személy, akár orosz, akár amerikai, akár izraeli, ki az ügynökökkel a magyar pártokból!” – fogalmazott Vona Gábor.

Úgy értékelte ugyanakkor, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő ügye „nagyon sántít”, mindig a választások előtt néhány nappal próbálnak ezzel nyomást gyakorolni a Jobbikra.

Az Index szeptember 23-án egy tényfeltáró cikket tett közzé, amelyben Kovács Béla EP-képviselő életével foglalkozott, egyebek mellett azt állítva, hogy nem a vér szerinti szülei nevelték, feleségének párhuzamos házasságai voltak, és családjuk életében az egyik összekötő kapocs az orosz titkosszolgálat volt.