Megnyílt szerdán a Lánchíd utca

Várkert Bazár, építkezés, 2014. szeptember
Várkert Bazár
Vágólapra másolva!
Egymásnak ellenmondó információk jelentek meg a Várkert bazár melletti Lánchíd utca szerdai átadásával kapcsolatban. Az I. kerületi önkormányzat szerdán átadta a forgalomnak az utcát, pedig a Fővárosi Kormányhivatal közlekedési felügyelete a keddi helyszíni szemlén kijelentette, nem ad engedélyt erre.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel megindult a forgalom a Lánchíd utcában. Gyéren ugyan, de léáthatók járművek a felújított útszakaszon, pedig elvileg erre nincs is engedély.

Kedden az I. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy elvégezték a garanciális hibajavításokat és megtörtént a műszaki átadás-átvétel. A BKK is közleményt adott ki arról, hogy a 86-os busz újra a szokásos útvonalán halad majd.

A Fővárosi Kormányhivatal közlekedési felügyelete szerint ugyanakkor jogszabálysértő az utca átadása. Legalábbis arról írt kedden a Vs.hu, hogy a beruházás keddi helyszíni szemléjén a hivatal nyomatékosan jelezte: nem adnak engedélyt a forgalomba helyezésre, és ha az illetékesek mégis megpróbálják ezt megtenni, akkor intézkedni fognak.

Az utca szeptember végén Fotó: Polyák Attila - Origo

Többek között kifogásként merült fel, hogy

  • az utca még mindig munkaterület, azon munkások dolgoznak;
  • a kerékpársávon elhelyezett víznyelők veszélyt jelentenek a kerékpárosokra, ki kell őket cserélni.

A lap szerint még nem tudni, mikor lesz a következő szemle, akár két héttel is csúszhat átadás és a Várkert bazár projekt lezárása.

Pedig a Várkert bazárt nagy csinnadrattával kétszer is átadták már. Az épületegyüttest tavasszal a választási kampányban márfelavatta egyszer Orbán Viktor miniszterelnök, de akkor még nem volt kész, pár napra rá bezárták, és folytatták a felújítást, majd augusztus végén megint átadták, de a Lánchíd utca akkor sem volt még kész.

Az Origo az ügyben megkereste a kormányhivatalt, amint megkaptuk, közzétesszük a válaszukat.