Szanyi Tibor nem fog fizetni

Tibor SZANYI Plenary session week 38 2014 in Strasbourg - EU-Ukraine association agreement, with the exception of the treatment of third country nationals legally employed as workers in the territory of the other party
Szanyi Tibor az EP-ben
Vágólapra másolva!
Méltatlannak érzi Szanyi Tibor, hogy további kommentárokat fűzzön a gój motorosok vendéglátásának ügyéhez. Aztán mégiscsak fűzött. Az Origo tudósítója is ott volt abban a brüsszeli szobában, ahol ez történt.
Vágólapra másolva!

Igen nehéz a hittérítők élete – így kommentálta Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő Brüsszelben, magyar újságírók előtt azt, hogy – élve képviselői jogával – az unió központjába hívta meg a Gój Motorosok Egyesületének néhány tagját. Azt, hogy ezt a mondatot pontosan hogy érti, többszöri visszakérdezésre sem volt hajlandó részletezni. Azt viszont jelezte: nem tervezi, hogy visszafizesse a vendéglátás költségeit, sőt, visszautasította az erre vonatkozó kérdést, mert ezzel már olyan, „részletekbe menő, pitiáner dolgokba” folyna bele, amiket méltatlannak érez.

Szanyi Tibor, a hittérítő Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az Origo szerette volna megtudni, mit gondol Szanyi Tibor arról, hogy Mészáros Imre, a gój motorosok elnöke a Hír TV-nek azt mondta: örüljenek annak, hogy ott (Brüsszelben) lehetnek, aztán meghívta őket egy sörre.

Aztán feltette a kérdést: „Azt mindenki elfelejti megemlíteni, hogy Mészáros Imre a CBA egyik tulajdonosa, a cégnek pedig köztudottan jó kapcsolatai vannak a Fidesszel. Ha ezek szélsőjobbosok, akkor a Fidesz is szélsőjobbosnak tekinthető?”

Cikkünk megjelenése után megkeresett minket Mészáros Imre, aki közölte, hogy nem tulajdonosa a CBA-nak, mindössze alkalmazottja. Hozzátette: az, hogy jól érzik magukat, valójában egy pikírt megjegyzés volt, utalva a langyos sörre, és arra, hogy nem étlapról választhattak, hanem csupán két ételsorból.

Ha rajta múlna, Navracsics nem lenne uniós biztos. Forrás: © European Union 2014

A motorosok meghívása kapcsán Gőgös Zoltán MSZP-alelnök jelezte, fegyelmi is lehet az ügyből. Szanyi szerint, ha valaki így akar eljárni, akkor majd mondja, de nem látja, hogy az MSZP-alapszabálya ezt tiltaná.

Navracsics megtagadta Orbánt

A képviselő Navracsics Tibor szerdai európai biztosi meghallgatását is kommentálta. Szerinte csalódniuk kellett azoknak, akik arra számítottak, hogy „vér fog folyni”, mert végül az EP-ben megszokott hangulatú esemény lett. Arra, hogy a magyar jelöltnek további kérdéseket tesznek fel az EP illetékes bizottságai (vagyis nem szavazták meg egyből) úgy reagált: Navracsics a hitelességével küszködik, mert bár az EP-ben szokásos válaszokat adta,

Szerinte e között és a mostani vállalásai között óriási űr tátong. „Nem derült ki, hogy a képviselők hogyan értékelték a válaszait, de a fejlemények azt jelzik, voltak kifogások a reakcióival – vélekedett Szanyi, majd folytatta. – Navracsics legalább egy ponton meghazudtolta Orbán Viktort: nem vállalta, hogy új típusú kapcsolat legyen az EU és Magyarország között, ezt ő expressis verbis megtagadta.” A szocialista politikus azt mondta, ha rajta múlna, nem szavazná meg Navracsicsot, már csak azért sem, mert nem lehet oktatási biztos az, aki végignézte, amint 18-ról 16 évre szállítják le a tankötelezettség felső határát.