Ünnepelt színész volt Klapka György egyik besúgója

Klapka a marketingről: aki pénz nélkül nem tud pénzt keresni, annak pénzzel sem fog menni
Vágólapra másolva!
Egy barátja hívta fel Klapka György figyelmét arra, hogy egy ismert, már elhunyt énekesnő jelentéseket írt róla. Az üzletember ebből az információból kiindulva kérte ki a róla készült jelentéseket az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárából.
Vágólapra másolva!

Klapka György tudta, hogy megfigyelték, de arra nem számított, hogy 350 oldalnyi anyagot szednek össze a múltjáról. Az is meglepte, hogy az édesanyjáról és az Argentínában élő bátyjáról is készültek jelentések.

Pontosan feltérképezték azt is, amikor pénzért csempésztem Kelet-Berlinből a nyugati oldalra embereket, amiért az NDK-ban halálra ítéltek. Eddig soha nem láttam az ítéletet, most ebben az anyagban ez is benne van, akárcsak az ellenem kiadott nemzetközi elfogatóparancs – mesélte Klapka a Blikknek.

Forrás: Facebook/Ulpius-ház Könyvkiadó

Az egykori táncosnak alá kellett írnia egy nyilatkozatot, hogy a szigorúan titkos akta tartalmát, az őt megfigyelő ügynökök nevét csak haláluk után 30 évvel hozhatja nyilvánosságra, ezért nem is nevezett meg senkit, de alaposan körülírt egy Viktor néven jelentő férfit.

Együtt tanultak Rózsahegyi Kálmánnál, együtt kerültek a kecskeméti Katona József Színházba. A férfi rajzfilmeket, filmeket is szinkronizált, könyveket írt, és dolgozott egy szatirikus, már megszűnt hetilap főszerkesztőjeként is. Tizenhárom évvel ezelőtt elhunyt – mondta Klapka.

A titoktartás miatt többet nem mondhatott az üzletember, de a leírás alapján Szuhay Balázs lehetett a róla jelentést író személy.