Garabits fia intézi Farkas Ferenc cégügyeit

Garabits Károly plakát kampány
Vágólapra másolva!
Farkas Ferenc, az erzsébetvárosi DK-s polgármesterjelölt nemcsak egy címre van bejelentve Garabits Károllyal, hanem annak fia intézi a céges ügyeit. Garabits Károly egy korábbi hangfelvételen arról beszélt, hogy „előre nem fogadunk el pénzt”, „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”.
Vágólapra másolva!

Tovább bonyolódnak a VII. kerületi DK-s polgármesterjelölt körüli ügyek. Korábban derült ki, hogy a politikus egy Murányi utcai lakásban együtt van bejelentve Garabits Károllyal, akiről a Magyar Nemzet két hete cikkezett.

A Fidesz feljelentette Farkast

Közzétettek egy hangfelvételt, amelyen az újság állítása szerint Garabits hallható, és arról beszélt, hogy „előre nem fogadunk el pénzt”, „lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik”. Garabits Károly – akit eredetileg a baloldali pártok jelöltek – manipuláltnak nevezte a hanganyagot, feljelentést tett, hozzátéve, hogy független jelöltként folytatja kampányát.

Kedden a helyi Fidesz tett feljelentést Farkas Ferenc ellen erzsébetvárosi „fiktív lakcímek” „fiktív bejelentkezés” miatt. Kiderítették, hogy a Rákóczi út 64. szám alatt is van egy lakás, amelynek címét Farkas Ferenc és Garabits Károly közösen használja, Szerintük „abban a színben tüntette fel magát, hogy erzsébetvárosi lakos, holott életvitelszerűen nem itt tartózkodik”.

Garabits Károly Forrás: Origo

Garabits fia viszi az ügyeket

Szerdán a Válasz.hu a cégbíróságon arról is megbizonyosodott, hogy Farkas Ferenc mindkét családi cégének (Lupi 2001. Bt., E. F. S. Bt.) Garabits Károly jogvégzett fia, Márton az ügyvédje. Garabits Károlyról az Origo korábban azt írta, hogy már 15 évvel ezelőtt, az akkor a baloldal által vezetett erzsébetvárosi önkormányzatnak is feltűnt, hogy saját vagyonkezelőjük értéken alul adta el még 1997–98-ban a Baross tér 19. alatt álló épületet. Per lett a dologból, de a helyhatóság vesztett a új tulajdonossal szemben.

Vonakodott az Együtt–PM

Erzsébetvárosban meglehetősen felforrósodott a hangulat az október 12-i önkormányzati választás előtt. Ennek egyik csúcspontja volt az ominózus Garabits-féle hangfelvétel. Ezt követően az Origo szeptember 30-án számolt be arról, hogy saját rokonától vett egy világörökségi ingatlant Devosa Gábor, Erzsébetváros korábbi alpolgármestere, aki jelenleg az MSZP–Együtt-PM–DK közös jelöltje a VII. kerületben. Az ingatlant bérlőként még a sógora vette meg, tőle kétmillió forintért vásárolta meg az egykori alpolgármester, majd 17,5 millióért adta tovább.

Farkas Ferenc, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi polgármesterjelöltje. Forrás: Pataky Zsolt

Ezt követően megvonta támogatását az önkormányzati választáson a VII. kerületben induló Garabits Károlytól és Devosa Gábortól az Együtt–PM, és visszalépésre, valamint a közéletből való távozásra szólította fel őket. Pár órával később, miután konzultáltak politikai szövetségesükkel, az MSZP-vel, mégsem vonták meg Devosától a támogatást.

Garabits mögül azonban szinte mindenki kihátrált. Az Együtt–PM előtt a DK már jelezte, hogy nem támogatja Garabitsot, aki az erzsébetvárosi MSZP honlapjáról is eltűnt, mint támogatott képviselőjelölt. A Választás.hu-n azonban mint az MSZP, Együtt-PM, DK, EEE (Együtt Erzsébetvárosért Egyesület) és Füge (Függetlenek Erzsébetvárosért) jelöltje szerepel.