Két sörözőt is fel akart gyújtani egy társaság

Vágólapra másolva!
Egy randalírozó társaság miatt ment tönkre egy nagykanizsai söröző. Miután bezárt, tulajdonosa nyitott egy másikat, ahonnan kitiltotta az erőszakoskodókat, akik bosszúból fel akarták gyújtani az új helyet. 
Vágólapra másolva!

A söröző 2008-ban nyitott Nagykanizsán. Ezután egy társaság rendszeresen felkereste a helyet, ahol ételeket és italokat is rendeltek. Amikor azonban fizetni kellett volna, vagy a többi vendéggel hívatták meg magukat, vagy kötekedni és verekedni kezdtek, és fizetés nélkül mentek el. A társaság miatt a sörözőt végül 2012-ben bezárták.

Az új helyről már kitiltották őket

A tulajdonos ezután nyitott egy másik helyet, ahonnan kitiltotta a kötekedő társaságot. Ez persze nem tetszett nekik. Egyikük azt mondta, hogy ezt a szégyent az ő városában nem fogja hagyni. A társaság egyik tagja felhívta a tulajdonost, és azt mondta neki, hogy ha nem engedik be őket, akkor felgyújtják a helyet.

Szereztek egy kis benzint

Továbbra sem engedték be őket, ezért megpróbálták beváltani a fenyegetést. Egy este egy külföldi rendszámú kocsival álltak meg a szórakozóhely előtt, és a lépcsőre, a bejárat köré benzint és motorolajat locsoltak. A benzinből jutott a belső térbe is. Megpróbálták begyújtani a benzint, de ezt észrevette a tulajdonos. A támadók ezután elmenekültek.

Máshova sem mehettek be

Közben a társaságot egy másik helyi étteremből is kitiltották. Annak a tulajdonosát is azzal fenyegették, hogy felgyújtják az éttermét és a kocsiját is. A férfit egyszer meg is verték. Egyik este szintén elmentek az étterembe, és újra fenyegetni kezdték a tulajdonost. Egyikük azt mondta, hogy nem érdekli, hogy börtönbe megy, vagy meghal, felgyújtja az éttermet. Ekkor érkeztek meg a rendőrök, és elfogták a támadókat.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közleménye szerint a társaság tagjai ellen közveszélyokozás és zsarolás miatt emeltek vádat.