Nagyon érdekes dologról írt Horváth Csaba

Vágólapra másolva!
Szórólapján sajátjaként is állítja be a Klebersberg Kúria felújítását, pedig korábban nagyon ellenezte.
Vágólapra másolva!

Egy általa korábban élesen támadott beruházással büszkélkedik Horváth Csaba, a II. kerület szocialista polgármesterjelöltje. Szórólapján az szerepel, hogy „közös munkánk eredménye például a „Klébi” Kulturális Központ.”

Horváthnak nem tetszett a beruházás

Ezzel szemben 2005. április 22-én Horváth még II. kerületi polgármesterként még úgy nyilatkozott: háromszorosa az új központ alapterülete a környék régi művelődési házának, mégsem nyújt többet. Többek között azért, mert sok nehezen kihasználható része van.

Horváth is megemlítette a szerinte is rosszul tervezett könyvtárat és a túl nagy színháztermet. Az akkori polgármester szerint a nagy terek jellemzik a házat, miközben a környéken nem nagy termekre, hanem kisebb, családias programok lebonyolítására alkalmas helyiségekre lenne szükség.

Horváth szerint az is hiba, hogy bár sok pénzt elköltött a kerület a központra, még mindig nem tudni, pontosan milyen programok lesznek itt. Ezt pedig előre el kellett volna tervezni – mondta.

2000-ben kezdődött a felújítás

A kultúrkúria azóta Pesthidegkút kulturális központjává vált. Folyamatosak a koncertek, kiállítások és egyéb programok. A két, XIX. századi épület bővítésével és összekapcsolásával létrejött kultúrkúria kialakítását a millenium évében, 2000-ben kezdte a Fidesz vezette önkormányzat. Az első Orbán-kormány adott hozzá kiegészítő támogatást.