A Fidesz-uralom végét várják a baloldalon

Bokros Lajos és Demszky Gábor vitaest Budapesten 2014. október 7-én
Bokros Lajos és Demszky Gábor vitaest Budapesten 2014. október 7-én
Vágólapra másolva!
A vég kezdete lesz a Fidesznek a választás - hangztatták a szónokok az MSZP, a DK és az Együtt-PM közös kampányzáróján, ahol Bokros gyávának nevezte Tarlós Istvánt, amiért nem állt ki vitázni. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap kezdődik a Fidesz uralom vége

A Fidesz uralom vége vasárnap kezdődik, és ha mindenki elmegy szavazni, több lesz a győzelem, mint amire számítottunk - bátorította a baloldali szavazókat az Együtt-PM társelnöke a baloldali pártok budapesti kampányzáróján.

Szigetvári Viktor úgy vélte, van még remény polgárosodásra, gyarapodásra Forrás: Polyak Attila

Szigetvári Viktor szerint van remény, „még ma mi életünkben lesz újra polgárosodás, gyarapodás és bőség". A politikus úgy vélte, a baloldali összefogás szavazóinak dolga harcolni a reménytelenség prófétáival szemben, és ennek módja a szövetség jelöltjeit támogatni az ország minden pontján.

Gyurcsány: vége a maffiakormányzásnak

„Merjük és akarjuk, hogy vége legyen Magyarország maffiakormányzásának" - lelkesítette híveit Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint „mi vagyunk Karcag, Szeged, miénk Kőbánya és Budapest, lépésről- lépésre foglaljuk vissza ezeket a helyeket".

A maffiakormány vesztét jósolta a kampányzárón Gyurcsány Ferenc
Forrás: Origo

Az önkény és a demokrácia küzdelmében Gyurcsány szerint érdektelen, milyen távolság választja el őt Bokros Lajostól, ezért is bíztatott mindenkit arra, hogy főpolgármester-jelöltként rá szavazzon, Bokros győzelmével megteremtve a demokrácia új, nagy szigetét.

Kunhalmi: gondolta volna ezt 2010-ben?

A közönséget szondázva kezdte beszédét Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke. „Ha négy éve, 2010-ben azt mondja valaki, lesz egy stadion a miniszterelnök kertjében, hittek volna neki?" Vagy elhitték volna, hogy kétharmados segítséggel egy gázszerelőből milliárdos lesz? - folytatta a sort.

Kunhalmi Ágnes szerint vasárnap véget lehet vetni a kettős mércének Fotó: Szabó Gábor

A szocialista politikus szerint ma kettős mérce van Magyarországon, de ez vasárnap megváltozhat, csak hinni kell benne. Emlékeztetett, hogy tavasszal senki nem adott volna „egy lyukas garast se" azért, hogy megnyeri a választást a XVIII. kerületben, csak az ott élők, és végül ez alig 60 vokson múlt.

Bokros a jelző nélküli demokráciáért küzd

Ő és a felesége is Kunhalmi Ágnesre adta a voksát tavasszal - árulta el Bokros Lajos. A Moma mellett az MSZP, a DK és az Együtt-PM által támogatott főpolgármester-jelölt emlékeztetett: egy tízmilliós kis nép Európában meg kell küzdjön újra a szabadságáért, a jelző nélküli, valódi demokráciáért.

Bokros Lajos az önkormányzatoknál kezdené a demokrácia helyreállítását Fotó:Szabó Gábor Origo

Kitért arra, hogy a demokrácia helyreállítását az önkormányzatoknál kell kezdeni. A választás lehet, hogy szabad lesz, de nem tiszta - jelezte Bokros, kitérve arra, hogy szinte mindenhol a kormánypártok hirdetéseit látni, Tarlós István pedig gyáván távol maradt a főpolgármester-jelöltek vitájától.