Gyurcsány Ferencre támadtak egy kampányeseményen

Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Vágólapra másolva!
Megfékezték és átadták a rendőröknek Csepelen azt a férfit, aki ököllel rontott a DK elnökére. Gyurcsány Ferencre a piacon, egy kampányrendezvényen próbált rátámadni a hadonászó, kiabáló ember.
Vágólapra másolva!

Megpróbált rátámadni egy ember Gyurcsány Ferencre szombat délelőtt Budapesten, a csepeli piacon - közölte Molnár Csaba, a DK alelnöke. Elmondta: a férfi felemelt ököllel, értelmetlenül kiabálva közelített a pártelnök felé, és megpróbálta megütni Gyurcsányt.

Gyurcsány az EP választás előtt - Csepelen nem volt ilyen békés a hangulat Fotó: Mudra László - Origo

A DK elnöke biztonsági emberek nélkül járja az országot, így a körülötte állók fogták le a férfit - tette hozzá Molnár. A piac biztonsági őrei kihívták a rendőröket, és átadták nekik a támadót. A DK alelnöke hozzátette: a rendőri intézkedés jelenleg is tart. Kérdésre válaszolva azt mondta, feljelentést tesznek.

A rendőrség az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyeletre 9 óra 40 perckor érkezett bejelentés szerint a piacon verekedés történt. Vizsgálják a történteket, de szombat kora délutánig feljelentés még nem érkezett hozzájuk, magánindítványról sincs tudomásuk - tették hozzá.

Ábel Attila, a Fidesz csepeli szervezetének elnöke később úgy rekonstruálta a történteket a szemtanúk elmondása alapján - mivel ő maga nem volt ott, csak a rendőrökkel együtt ért a piacra -, hogy Gyurcsányt a férfi leköpte, mire a volt miniszterelnök reflexből odacsapott a férfi tarkójára.