Vannak még ambíciói Lázár Jánosnak

Lázár János
Lázár János miniszterjelölti meghallgatásai a mezőgazdasági, majd a nemzetbiztonsági bizottság előtt. A két meghallgatás között újságíró az Origo eltávolított főszerkesztőjéről, és Lázár titokzatos külföldi útjáról kérdezték. Újságíró: Vorák Anita
Vágólapra másolva!
Nem tartja magát konzervatívnak, a Facebookozásnál jobban szeret személyesen találkozni emberekkel, és vannak még személyes ambíciói - árulta el Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter lakossági fórumokon piheni ki a napi 14-16 óra munkát.
Vágólapra másolva!

A keleti és déli országrészbe kell átcsoportosítani a fejlesztési forrásokat - erről a miniszter a vasarhely.hu-nak adott interjúban beszélt, de a magánéletről ritkán nyilatkozó kormánytag ezúttal e témában is több érdekességet elárult.

Vannak személyes ambíciói

Arra a kérdésre, hogy vannak-e még személyes ambíciói, az egyik legfontosabb minisztérium munkáját irányító politikus azt válaszolta, hogy vannak, de hozzátette: személyes ambíciója a cselekvésre terjed ki.

Lázár Jánosnak sok a terve, nagy dolgokat kell véghezvinni 2018-ig Fotó: Tuba Zoltán - Origo

„Sok a tervem, tervünk. 2010-től 2014-ig a baj elhárításának az időszakát éltük, most pedig 2018-ig nagy dolgokat kell véghezvinnünk" - állapította meg. Úgy vélte, most az emberek életkörülményein kell javítani.

Fórumokon piheni ki magát

Lázár János azt is elárulta, hogy bár sokszor napi 14-16 órát dolgozik, van módja a pihenésre is. „A lakossági fórumok nagyon sokat segítenek, főleg mikor kocsma mellett tartjuk őket" - válaszolta nevetve a riporternek.

Olyan nincs, hogy nem dolgozik, sokszor napi 14-16 órát munkával tölt Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Ebben a munkában olyan, hogy nem dolgozik, nincsen - árulta el Lázár János, megemlítve, hogy ha kerékpározik a családdal, akkor is megfigyeli, hogyan él a város, mire volna szükség, vagy mi nem működik jól". Kikapcsolódni a gyerekei és a felesége körében, sporttal és olvasással szokott.

Nem egy konzervatív ember

A felvetésre, miszerint konzervatív, hagyománytisztelő embernek tűnik, aki annyira nem trendi, hogy még Facebook profilja sincs, Lázár úgy reagált: egyáltalán nem állnak távol tőle a modern politikai kommunikációs eszközök, de inkább a személyes kapcsolattartás híve.

Ambíció, határozottság és kitartás - egyikből sincs hiány a miniszternél Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Nem tartja magát konzervatívnak, de szerinte a közösségért végzett munkát nem lehet közösségi oldalak bejegyzéseivel, vagy trendi kommunikációs eszközökkel pótolni. A munkáról pedig az a véleménye, hogy ahhoz ambíció, határozottság és kitartás kell, ezekből pedig benne nincs hiány.