Piás szavazók és rosszullétek zavarták meg a szavazást

Vágólapra másolva!
Több apró esemény is történt, amely kis mértékben megzavarta az önkormányzati választás menetét vasárnap. Volt, ahol késtek a szavazatszámlálók, többen rosszul lettek, és akadt, ahol ittas szavazók okoztak galibát.
Vágólapra másolva!

Rosszullétek

Jászapátiban a 2-es szavazókörben rosszul lett a szavazatszámláló bizottság elnöke, ezért hazament, feladatait az elnökhelyettes vette át.

Alsónémediben az egyik szavazókörben rosszul lett egy idős szavazó, miután bedobta az urnába a szavazatát. Előbb orvost hívtak hozzá, majd mentő vitte el. Fél órán át szünetelt a szavazás. Lovasberényben a szavazatszámláló bizottság egyik tagját kellett kórházba vinni, helyére póttagot jelöltek ki.

Ittas szavazók

A Fejér megyei Ercsiben egy kommunikációra alkalmatlan erősen ittas állapotban lévő szavazó próbált szavazni. Összefirkálta a névjegyzéket, a többi választót zaklatta, hangoskodott, és hiába kérték, nem akart távozni. Rendőröket hívtak hozzá.

A Heves megyei Tenken is ittas választó okozott galibát: felszakította az urnát, amikor bedobta a szavazatát. Az urnát lezárták és félretették, de azért meg fogják számolni a benne lévő szavazatokat.

Elkéső szavazatszámlálók

Budapesten a XVIII. kerületben több szavazatszámláló elkésett, ezért hat óra helyett tíz perccel később kezdődött a szavazás. Komádon a 6-os szavazókörben nem sokkal a nyitás után rövid ideig áramszünet volt, de ez nem befolyásolta a szavazást.

Áporkán valaki kampányplakátot ragasztott ki 5 méterre a szavazóhelyiség bejáratától, de leszedték. Tiszakesziben pedig valaki az egyik szavazófülkében hagyta a szavazólapjait.

Tiszaburán délelőtt kitört a szavazóhelyiség ajtajának egyik üvege a szavazásra várók feltorlódott tömege miatt. A szavazóbizottság kihívta a rendőröket, hogy fenntartsák a rendet. Aszódon az első szavazópolgár zavarta meg a választást, őt a szavazóbizottság elnökének kellett megnyugtatnia. Az nem derült ki, mi volt a problémája – olvasható a Nemzeti Választási Iroda honlapján.