Vágólapra másolva!
Alcsúton találgatnak: szándékosság vagy véletlen okozta Váradi András, az Együtt színeiben induló jelölt halálát? Van, aki szerint egyértelműen baleset volt, hiszen elég csak megnézni a helyszínt, mások viszont rosszakarókat sejtenek. Helyieket kérdeztünk.
Vágólapra másolva!

Több hazai hírportál is azt jelentette, hogy az áldozat Váradi András alcsúti juhász volt, aki az Együtt–PM színeiben indult volna a vasárnapi önkormányzati választáson. Halálát az Együtt is megerősítette egy, a párt Facebook-oldalán közzétett üzenettel.

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője a Hvg.hu-val közölte: beszélt Váradi András feleségével, aki azt mondta, hogy a férfi a saját autójával járt bent Alcsútdobozon választási plakátokat ragasztani.

Váradi András hazafelé tartott Göböljárásra, amikor a félúton lévő golfpálya közelében lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt, hogy visszamenjen érte, és ekkor gázolta el a külföldi rendszámú autó. Horváth Sándor a portálnak többször hangsúlyozta, hogy nem szándékosan ütötték el Váradi Andrást, és nem cserbenhagyásos esetről van szó.

Váradi András arról lett ismert, hogy az állami földpályázatokon rendre alulmaradt a környék termőföldjeit sorra elnyerő felcsúti polgármesterrel, Mészáros Lőrinccel szemben, így nem volt képes ellátni 360 juhát. Idén nyáron pedig, amikor bejelentették, hogy az Együtt-PM színeiben polgármesterségét indul Alcsútdobozon, valakik kombájnnal feldúlták a termőföldjét, 100 ezer forintos kárt okozva. Emiatt feljelentést is tettek, és nyomozás is indult.