Vágólapra másolva!
Áttörésszerű győzelmet ért el a Jobbik Vona Gábor szerint. A párt elnöke elmondta: 2018-tól a Jobbik fogja irányítani az országot. Abban, hogy a Jobbik lehet a Fidesz kihívója, Staudt Gábor, főpolgármester-jelölt is egyetértett.
Vágólapra másolva!

A Jobbik 2010-ben három, idén tíz helyen szerzett polgármesteri címet. Az eredmények ismeretében Vona Gábor először a párt támogatóiak, szavazóinak köszönte meg a részvételt. Az elnök elmondta: akik a Jobbikra szavaztak saját akaratukból, nem megfélemlítve tették.

Vona Gábor: "Akik a Jobbikra szavaztak, nem megfélemlítve tették" Fotó: Polyák Attila - Origo

A Jobbik a Fidesz kihívója

Azt is mondta, hogy a 2014-es szereplés “áttöréserejű győzelem”, hiszen sokkal több polgármesterük lett, mint négy éve, ráadásul a 19 megyei közgyűlésből 17-ben a második helyen végeztek. Három települést, Devecsert, Tapolcát és Békéscsabát külön is megemlített a Jobbik elnöke. A békési megyeszékhelyen Szarvas Péter független jelölt jobbikos támogatással győzött.

Vona Gábor szerint a baloldal széthullott, így csak a Jobbik lehet komoly kihívója a Fidesznek. 2018-ban a Jobbik fogja írányítani az országot – mondta.

Több polgármestere lett a Jobbiknak, mint négy éve Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem történt tragédia

Staudt Gábor az Origónak szintén elsöprő sikerről beszélt. A párt főpolgármester-jelöltje kiemelte a Jobbik sikeres vidéki szereplését. A fővárosi harmadik helyről azt mondta: Budapesten nem tudtak előretörni, csak megtartani az eddigi pozíciókat. Tragédia nem történt, de jó lett volna egy jobb eredményt elérni. A harmadik hely önmagában nem rossz Budapesten, mert nemzeti radikális politikus még nem szerepelt ilyen jól a fővárosban.

Staudt Gábor kiemelte a Jobbik sikeres vidéki szereplését Fotó: Polyak Attila - Origo