Vágólapra másolva!
Négy város egy-egy egyéni választókerületében kell időközi egyéni választókerületi választást tartani a Nemzeti Választási Iroda hétfő reggeli adatai szerint: a négy választókerületben szavazategyenlőség miatt nem lehet kiosztani a mandátumot.
Vágólapra másolva!

A tízezer lakosúnál nagyobb településeken vegyes választási rendszerben, egyéni választókerületben és kompenzációs listán választják meg a képviselő-testület tagjait.

A választópolgárok csak az egyéni választókerületük jelöltjére szavaznak, a kompenzációs listás mandátumokat a vesztes jelöltekre leadott töredékszavazatok arányában osztják szét a listák között.

A választás csak akkor lehet eredménytelen, ha azon senki nem szavazott (érvényesen), vagy ha a két legtöbb voksot kapó jelölt között szavazategyenlőség alakult ki a többszöri átszámolás után is.

Ilyen helyzet a vasárnapi voksolás után négy város egy-egy választókerületében állt elő: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 1. számú egyéni választókerületében, a Pest megyei Pilis 8. számú választókerületében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári 8. számú választókerületében és Veszprém 3. számú választókerületében.

Az eredménytelen választás miatt ezekben a választókerületekben időközi választást kell tartani 120 napon belül.