Vágólapra másolva!
Az összes települési szavazókör helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választási eredményének megsemmisítését kéri Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje. Eltűntették a plakátjait, most azt akarja, hogy írják ki újból a választást. 
Vágólapra másolva!

Fehérné Téglási Kinga fellebbezési beadványában azt írta: a területi választási bizottságtól kéri, rendelje el a választás megismétlését.

Úgy indokolta, hogy az önkormányzati választás kampányidőszakában, október 6-án az esti órákban előzetes bejelentés és felszólítás nélkül egy magánszemély a település legfrekventáltabb részeiről eltávolította a kampányplakátokat. Szerinte ezzel súlyosan akadályozták a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltjének és képviselőjelöltjeinek esélyét a mozgósításra és a választók azonos esélyű tájékoztatására.

Fehérné Téglási Kinga az MTI-hez eljuttatott beadványában azt is leírja, hogy rendőrségi eljárást is kezdeményeztek, a nyomozást azonban lezárták, emellett többször a helyi választási irodának és a helyi választási bizottságnak is jelezték a törvénysértést.

A politikus szerint sérült a választási esélyegyenlőség törvényben biztosított elve, és ezek a cselekmények befolyással voltak a választások tisztaságára, illetve végeredményére, ezért kéri az eredmények megsemmisítését.

Fehérné Téglási Kinga - a kompenzációs listáról - egyedüli jobbikos képviselőként került be a kazincbarcikai képviselő-testületbe. A polgármester-választáson Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM) a szavazatok 58,91 százalékát szerezte meg, Kondorné Sztojka Ágnes (Fidesz-KDNP) 27,02 százalékot, Fehérné Téglási Kinga 11,63 százalékot kapott.