Egy szavazat miatt óvták meg a választást

önkormányzati választás 2014. 
Urnabontás
Budapest, 2014. október 12. Urnabontás az 5. kerületi Sütő utcában, a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban kialakított 9. számú szavazókörben az önkormányzati választáson 2014. október 12-én. MTI fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Mindössze egy szavazat volt a különbség a Pest megyei Becsvölgyén a két független polgármesterjelölt között. Megtámadták az eredményt, ahogy eddig 16 másik esetben is.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi önkormányzati választás 17 eredményét támadtak meg jogorvoslattal kedd délig. Három településen a polgármester-választás eredményét támadta meg a vesztes fél vagy jelölő szervezet: a Pest megyei Diósdon és a Zala megyei Becsvölgyén, valamint Zalamerenyén.

  • Becsvölgyén és Zalamerenyén egy-egy voks volt a különbség.
  • Diósdon arányaiban hasonló, 0,2 százalékos a különbség.

Nagytarcsán az egyéni listás választás eredményét támadták meg. Itt a hat egyéni jelölt közül az egyik 413 vokssal szerzett mandátumot, viszont két jelöltre 412 és 411 szavazat érkezett, ami nagyon szoros eredmény.

Több településen is egy szavazaton múlt, ki lett a polgármester – újraszámolnák Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Három település 12 egyéni választókerületében is vitatják az eredményt: Mosonmagyaróvár 1–9. egyéni választókerületeiben, Győrött a 4-esben, valamint Szolnokon a 7-es és a 12-es egyéni körzetben.

Tucatnyi esetben az egyéni képviselők választását is megóvták Fotó: Bielik István - Origo

A települési nemzetiségi választás eredményét egy településen támadták meg: Sükösdön (Bács-Kiskun megye) a roma nemzetiség települési választásának eredménye ellen nyújtottak be jogorvoslati kérelmet.