Schmuck Andor Kiss Péter helyére pályázik

Schmuck Andor
Schmuck Andor ételt oszt a Blaha Lujza téren
Vágólapra másolva!
Schmuck Andor, a szociáldemokraták elnöke indul a november 23-ára kiírt időközi országgyűlési választáson, amelyen a nyáron elhunyt Kiss Péter parlamenti mandátumát nyerheti el.
Vágólapra másolva!

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának angyalföldi és újpesti tagszervezete keddi összevont jelölőgyűlésén Schmuck Andor pártelnök indítását támogatta a főváros 11-es egyéni választókörzetében kiírt időközi választáson.

Schmuck Andor célja, hogy bejusson a parlamentbe Fotó: Hámori Zsófia - Origo

Schmuck 15 évig élt a választókerületben, és négy évig, 1994–98-ig önkormányzati képviselő is volt Újpesten. A pártelnök közölte: a megmérettetés egy újabb esély, hogy szociáldemokrata politikus képviselje a nehéz sorban élő embereket a parlamentben.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a voksolást Kiss Péter MSZP-s képviselő július 29-i halála miatt kell megtartani az Újpest közel 95 százalékát és Angyalföld északi részét lefedő választókerületben. A választás tétje, hogy megerősödik-e a jobboldali kétharmados többség a parlamentben.

Az Origo korábban úgy értesült, hogy a kormánypártok nagy valószínűséggel Hollósi Antal Gábort indítják. Annak ellenére, hogy Hollósi tavasszal vereséget szenvedett Kiss Péterrel szemben, nem változtatnak a jelölt személyén, mivel helyben jól ismert, és évtizedek óta a IV. kerületben él.

Az indulni szándékozók egyébként már október 6-tól gyűjthetik a támogató aláírásokat, melyekből 500 érvényeset kell leadni a jelöltséghez. A Nemzeti Választási Bizottság múlt csütörtökig 12 pártot vett nyilvántartásba. A Jobbik hétfőn jelentette be, hogy Urbán Flórián korábbi válogatott labdarúgót indítja.